Dålig mamma eller superkvinna?

Är du en kvinna som vill ha både barn och karriär? I så fall känner du igen dig i Dålig mamma... eller superkvinna? Här berättar ett trettiotal inflytelserika kvinnor om hur det är att vara mamma och karriärkvinna i ett av världens mest jämställda länder, där framgången inte sällan går hand i hand med utbrändhet, skilsmässor, skam och skuld.


Therese Albrechtson är en prisad entreprenör, föreläsare och författare. När hon fick barn blev det uppenbart för henne hur olika mäns och kvinnors spelplaner fortfarande är i Sverige.

 Hon beslöt sig för att ta reda på om fler hade upplevt samma sak. Resultatet blev en bok späckad med öppenhjärtiga intervjuer med några av Sveriges mest framgångsrika kvinnor i olika branscher.


Therese Albrechtson har intervjuat en mängd kvinnor, bland andra Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Jessica Almenäs, Annika Strandhäll, Camilla Läckberg, Gudrun Schyman, Karin Adelsköld och Elaine Eksvärd. 


Therese Albrechtson berättar också om sina egna erfarenheter, redogör för forskning och statistik och tipsar om hur kvinnor i karriären kan hantera krav och förväntningar.


Tack till fantastiska fotografen Lennart Sjöberg som tagit omslagsfotot, tack till Mopdesign som gjort formgivningen av omslaget och stort TACK till Tukan förlag där den ges ut.

Våga Vårda Vinn!

Therese Albrechtson är trots sin ungdom en uppmärksammad entreprenör som mottagit en rad utmärkelser de senaste åren. Hon är en omtyckt föreläsare som inspirerar människor att våga satsa för att lyckas i livet.


I Våga, vårda, vinn! berättar hon hur man medvetet kan välja att se möjligheter istället för hinder. Hur man genom att tänka positivt kan förverkliga idéer och omvandla tanke till handling.

Andra Böcker där Therese Albrechtson medverkar

inspirationsspridaren : 65 korta berättelser ur verkliga livet

ATT följa dina drömmar och förbättra världen

Betydelsefulla Möten - Nu är det dags! 

JA! 2011 : SVERIGES FRÄMSTA INSPIRATÖRER OCH BRUCE KING OM HUR DU FÅR KUL PÅ JOBBET

ATT VARA VD

BETYDELSEFULLA MÖTEN : ENTREPRENÖRER BERÄTTAR

MIND YOUR OWN BUSINESS : ENTREPRENÖRENS ÖVERLEVNADSHANDBOK

BEAUTIFUL BUSINESS : EN BOK OM KVINNLIGA ENTREPRENÖRER. ELLER OM COOLA TJEJER HELT ENKELT