Föreläsare


Författare


INSPIRATÖR


Framgångsrikt företagande och konsten att våga vinna 

För mer än tolv år sedan gjorde Therese sin första föreläsning. Sedan dess har hon gjort snart 1000 framträdanden i både Sverige och utomlands. 


-Jag har haft förmånen att arbeta med både stora och mindre företag, organisationer, skolor och kommuner.

Min drivkraft är att jag vill inspirera och bidra till att skapa positiv inställning till livet. Jag tror på mig själv och betecknar mig själv som en vinnare. Vägen till denna kanske kaxiga inställning har gått via många misstag som jag omsatt i erfarenheter som gett mig både mod och energi att fortsätta skapa framgångsrika projekt.


För att bli en vinnare måste man våga göra fel. Misstag kan var ett första steg till utveckling och framgång om man hanterar dem på rätt sätt. Jag delar gärna mina misstag med dig och skrattar vi på vägen blir ingen gladare än jag. 


Det är bättre att 1000 personer startar ett företag än att jag startar 1000…..

Therese startade i unga år sitt första företag, Bodyguard Säkerhetsprodukter 2005. I rask takt etablerade hon Albrechtson holding AB och modeföretaget Greyzone. Efter en plötslig olyckshändelse med lång konvalescens tog livet en annan väg. Av dessa olyckliga omständigheter fick Therese mycket tid och möjligheter till reflektion och kunde på det sättet omforma framtiden.  


-Tankar från sjuksängen landade i tankar att inspirera andra att starta företag snarare än att jag skulle starta fler. Erfarenheter från min egen resa att som 19-årig tjej ”stage diva” mig rakt in i affärsvärlden omsätter jag i en föreläsning om att våga vara företagare. För många år sedan tog jag det svåra beslutet att tacka nej till Handels för istället utveckla mina egna idéer. Det var idéer jag utvecklat under mitt sista gymnasieår. Jag tog mig an min idé som jag utvecklat på ”Ung Företagsamhet” och gick min egen väg.


Att gå emot strömmen och allas förvarningar om att ”Tänk om du misslyckas” gjorde inte starten lätt men genom en stark tro till mig själv, nytänkande, kreativitet och en enorm energi och positiv inställning fanns bara frasen ”Tänk om jag lyckas” i mitt huvud.


Mitt senaste företag, Academy of Excellence, är ett resultat av min ”think tank” i sjuksängen - en utbildning för tillväxtentreprenörer. Efter att ha insett behovet av den hjälp jag själv hade behövt som företagare växte en utbildning fram. Jag och många andra behöver hjälp när vi skall utveckla och expandera i våra företag. Detta har jag fått bekräftat efter att ha träffat många småföretagare som beskrivit problematiken med att ta nästa steg i expansionsfasen. 

Crash course

Jag är en person som älskar att komma i kontakt med nya människor och drivs av att inspirera min omgivning. Jag har ett starkt självförtroende med en stor portion kämpaglöd. ”No Guts No Glory” skulle kunna vara devisen för mitt personliga varumärke när jag tar mig an mina utmaningar i livet.


Jag kan ha en tendens att inte se svagheter vilket gör att jag kanske inte alltid förutser risker. Min framåtanda gör att jag är mer intresserad av att utveckla och bygga nätverk och på det sättet se möjligheter snarare än hinder.


Jag har gjort mängder av misstag men jag säger som min idol Ingvar Kamprad säger: "den som inte har gjort misstag-den har sovit hela livet".

/ Therese Albrechtson

Inslag om när Therese drabbades av en farlig bakterie