Bok

F*ck psykisk ohälsa - vägen till bättre mående

- DU MÅSTE SLUTA MED MEDICINERNA, DIN MAGE KLARAR DET INTE!

Så lät det läkarens dom då Therese ännu en gång sökt akut hjälp. Länge levde hon i konstant stress - jobb, ständig uppkoppling, snabbmat, oro och lite sömn. Med åren kom både fysiska och psykiska varningssignaler som hon motade bort med ännu fler mediciner. Till slut tog det stopp.

Psykisk ohälsa drabbar många. Vi svenskar är ett av världens mest digitaliserade, stressade och stillasittande folk. Dessutom försöker vi leva upp till den perfekta drömvärld som visas i sociala medier. Oavsett orsak kan du vända den negativa spiralen och påbörja en mer hälsosam resa.

Utifrån vetenskap och egna erfarenheter visar Therese hur du skapar en sund helhet av jobb, konst, motion, återhämtning, mental träning, självledarskap och relationer.

Det här är en bok om varför många mår dåligt, om med- och motgångar, psykiska plågor som ångest, depression och utmattning. Men också om hur du mår bättre och blir regissören i ditt eget liv. Du får äve verktyget att gå från tanke till handling med små steg, för att leva mer hållbart.

Bok

Dålig mamma eller superkvinna? 

Barn och karriär - så klarar du de orimliga kraven

Är du en kvinna som vill ha både barn och karriär? I så fall känner du igen dig i Dålig mamma... eller superkvinna? Här berättar ett trettiotal inflytelserika kvinnor om hur det är att vara mamma och karriärkvinna i ett av världens mest jämställda länder, där framgången inte sällan går hand i hand med utbrändhet, skilsmässor, skam och skuld.

Therese Albrechtson är en prisad entreprenör, föreläsare och författare. När hon fick barn blev det uppenbart för henne hur olika mäns och kvinnors spelplaner fortfarande är i Sverige.

Hon beslöt sig för att ta reda på om fler hade upplevt samma sak. Resultatet blev en bok späckad med öppenhjärtiga intervjuer med några av Sveriges mest framgångsrika kvinnor i olika branscher.

Therese Albrechtson har intervjuat en mängd kvinnor, bland andra Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Jessica Almenäs, Annika Strandhäll, Camilla Läckberg, Gudrun Schyman, Karin Adelsköld och Elaine Eksvärd.

Therese Albrechtson berättar också om sina egna erfarenheter, redogör för forskning och statistik och tipsar om hur kvinnor i karriären kan hantera krav och förväntningar.

Tack till fantastiska fotografen Lennart Sjöberg som tagit omslagsfotot, tack till Mopdesign som gjort formgivningen av omslaget och stort TACK till Tukan förlag där den ges ut.

Bok

Våga Vårda Vinn!

Therese Albrechtson är trots sin ungdom en uppmärksammad entreprenör som mottagit en rad utmärkelser de senaste åren. Hon är en omtyckt föreläsare som inspirerar människor att våga satsa för att lyckas i livet.

I Våga, vårda, vinn! berättar hon hur man medvetet kan välja att se möjligheter istället för hinder. Hur man genom att tänka positivt kan förverkliga idéer och omvandla tanke till handling.

Andra böcker där Therese Albrechtson medverkar

INSPIRATIONSSPRIDAREN : 65 KORTA BERÄTTELSER UR VERKLIGA LIVET

ATT FÖLJA DINA DRÖMMAR OCH FÖRBÄTTRA VÄRLDEN

BETYDELSEFULLA MÖTEN - NU ÄR DET DAGS!

JA! 2011 : SVERIGES FRÄMSTA INSPIRATÖRER OCH BRUCE KING OM HUR DU FÅR KUL PÅ JOBBET

ATT VARA VD

BETYDELSEFULLA MÖTEN : ENTREPRENÖRER BERÄTTAR

MIND YOUR OWN BUSINESS : ENTREPRENÖRENS ÖVERLEVNADSHANDBOK

BEAUTIFUL BUSINESS : EN BOK OM KVINNLIGA ENTREPRENÖRER. ELLER OM COOLA TJEJER HELT ENKELT

Kontakta Therese Albrechtson

Följ Therese på sociala medier för att läsa mer om henne och hennes vardag. För frågor gällande föreläsningar och övrigt, vänligen fyll i kontaktformuläret på kontaktsidan.